Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Αίγινα: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι – Αποκαθίσταται σιγά – σιγά η ηλεκτροδότηση

– Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε από τις διακοπές ρεύματος
– Τι λένε στο Newsit ξενοδόχοι, εστιάτορες και καταστηματάρχες
– Θα κινηθούν και νομικά εναντίον της ΔΕΗ

Παρά το γεγονός οτι η κατάσταση καλυτερεύει στην Αίγινα, οι ζημιές από την έλλειψη ρεύματος είναι σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτες.

Η ΔΕΗ μέσα σε 16 ώρες τοποθέτησε υποσταθμό με 4 μεγάλες γεννήτριες σε χωράφι κοντά στην Αγία Μαρίνα έτσι ώστε να μπορέσει να τροφοδοτήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, δήμαρχος της περιοχής, μιλώντας στο Newsit επισημαίνει πως υπάρχει η σκέψη πολλοί επιχειρηματίες να κινηθούν και νομικά εναντίον της ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες.”Είχαμε πρόβλημα με τον τουρισμό λόγω της κρίσης, και η διακοπή ρεύματος μας έδωσε την χαριστική βολή” αναφέρει.” Μεγάλη καταστροφή για το νησί κι ακόμα δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος της ζημιάς” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τον κ. Κουκούλη

Πτώση έως 60% στον τουρισμό του νησιού

Ο Μιχάλης Γαλάρης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αγία Μαρίνα αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τους πελάτες που έμεναν ήδη μέσα.” Μου έκαναν συνεχώς παράπονα” εξηγεί. ” Δεν είχαν κλιματισμό, δεν είχαν νερό και συνεχώς ερχόντουσαν να παραπονεθούν” τονίζει χαρακτηριστικά.

” Στο ξενοδοχείο μου έχω Νορβηγούς και Άγγλους οι οποίοι θα γυρίσουν στην πατρίδα τους με τις χειρότερες εντυπώσεις” επισημαίνει ο Κωσταντίνος Λεβεντογιάννης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή της Σουβάλας.
”Άντε να τους εξηγήσεις πως υπάρχει πρόβλημα με την ΔΕΗ επειδή ένα σκάφος έκοψε το καλώδιο. Ούτε θα το πιστεύουν. Από αυτό το πρόβλημα έχασα πελάτες και πολλοί ακύρωσαν. Υπολογίζω πως τουλάχιστον 60% κάτω θα είμαι τον Αύγουστο” προσθέτει.

Ακούστε τους ξενοδόχους

Στο έλεος της ΔΕΗ και οι ταβέρνες

Σάπια κρέατα, λιωμένα παγωτά και άφαντοι πελάτες συνέθεταν το σκηνικό του νησιού μέχρι σήμερα το πρωί.
” Τυχεροί όσοι είχαν γεννήτρια” εξηγεί στο Newsit ο Αντώνης Θεοδόσης, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή της Πέρδικας.” Τρέχαμε για να σώσουμε τα προιόντα και παράλληλα δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε κανέναν. Καταφέραμε τελικά να φέρουμε γεννήτρια αλλά και πάλι η ζημιά είχε γίνει ήδη” προσθέτει.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε