Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αίσχος! Δεν παίρνουν κοινωνικό μέρισμα χιλιάδες άνεργοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κράτος εκτός από δυσκίνητο αποδεικνύεται και ανάλγητο. Φαίνεται η προτεραιότητα δόθηκε στην… επικοινωνιακή πλευρά του πράγματος και έτσι το κοινωνικό μέρισμα μοιράζεται σχεδόν στα τυφλά. Αποτέλεσμα αυτού φτωχοί άνθρωποι και κυρίως χιλιάδες νέοι άνεργοι να μην λαμβάνουν μέρισμα αλλά… αντίδωρο.

Η διάταξη το λέει ξεκάθαρα. Δεν δικαιούνται μέρισμα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

Τι σημαίνει αυτό; Χιλιάδες (ίσως η πλειοψηφία) νέοι κυρίως άνεργοι που βρέθηκαν χωρίς κανένα εισόδημα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και στην εφορία δήλωσαν φιλοξενούμενοι των γονιών τους δεν θα λάβουν τα 500 ευρώ.

Το μόνο που θα λάβει η οικογένεια, ανάλογα βέβαια με το εισόδημα, θα είναι τα 167 ευρώ που δικαιούται για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος!

Με λίγα λόγια ένας άνθρωπος με εισόδημα έχει δικαίωμα στο μέρισμα, αλλά ένας άνεργος που δεν έχει κανένα εισόδημα, αλλά τον ζουν οι γονείς του δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ!

Εκεί που σταματάει η λογική φαίνεται ότι ξεκινάει κάποιες φορές η … δράση του οικονομικού επιτελείου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε