Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ακόμη 40 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς – Θα φιλοξενηθούν 89.000 παιδιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΠΕ

Βρέθηκε τελικά λύση για την κάλυψη των αναγκών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συμφωνήθηκε να αυξηθεί κατά 40 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση, θα βρουν θέση επιπλέον 11.000 παιδιά.

Συνολικά θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Η επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Ασκούνη.

Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ.

Επισημαίνεται δε από την ΚΕΔΕ ότι με τη συμφωνία αυτή καλύπτονται 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-15, έναντι 68.000 θέσεων της περιόδου 2013-14, 57.000 θέσεων της περιόδου 2012-13 και 43.000 θέσεων της περιόδου 2011-12.

“Είναι κατά τη γνώμη μου ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, αλλά και αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των Δήμων και του ιδιωτικού τομέα” είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι γι’ αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν την ευαίσθητη προσχολική ηλικία επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Έληξε η προθεσμία για την εγγραφή των παιδιών

Νομοτεχνικές βελτιώσεις για βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς και τουριστικά

Σκάνδαλο με βρεφονηπιακούς σταθμούς! “Έτρωγαν” τα λεφτά του ΕΣΠΑ και τα έπαιρναν από τους γονείς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε