Ελλάδα

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Ποια είναι όμως η γυναίκα που θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή να ηγηθεί της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν εκεί;

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ήταν πάντα δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και γενικότερα δίπλα στον άνθρωπο και η διαδρομή της και οι πράξεις της το επιβεβαιώνουν αυτό περίτρανα.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Από μικρή έδειξε ότι θέλει να βοηθάει με κάθε τρόπο τον συνάνθρωπο

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ένιωσε από πολύ μικρή την ανάγκη να βοηθάει τους συνανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορεί. Μάλιστα ως παιδί βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ, που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, στο οποίο η Αλίκη Βεκρή ήταν δραστήριο μέλος. Άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο ήταν και πατέρας της, Σωκράτης.

Οι σπουδές

Η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου φοίτησε Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας και στη συνέχεια των σπουδών της πήγε στην Ελβετία. Εκεί πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Η οικογένεια

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο και μάλιστα όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν καλά το ζευγάρι κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο ένας βρήκε το άλλο του μισό στον άλλο. Η Αλεξάνδρα και ο Ανδρέας Μαρτίνος απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

mazigiatopaidi martinou

Η στιγμή που την συγκλόνισε

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν πάντα δίπλα στους ανθρώπους με ανάγκη, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βίωσε μια στιγμή που την συγκλόνισε και την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Την περίοδο εκείνη γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί με σύνδρομο Down, τον Γιώργο.

Η γνωριμία τους και η ιστορία αυτή την έκαναν να ασχοληθεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη.

Η συνάντηση αυτή οδήγησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Και δεν έμεινε εκεί. Το 1996 δημιούργησε το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί», που έχει ως σκοπό την βοήθεια παιδιών και οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγείας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
5
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά