Ελλάδα

Αμάλ Αλαμουντίν: Ξενάγηση από τον Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ξεναγήσει την Αμάλ Αλαμουντίν στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα της παραθέσει και γεύμα. Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά αύριο στις 11:30.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την παρουσία της αντιπροσωπείας του βρετανικού δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers στην Ελλάδα, μέλος της οποίας είναι και η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, που έχει έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εκπροσώπηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σήμερα στις 12:00 η Αμάλ Αλαμουντίν και οι συνάδελφοί της Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον, θα συναντηθούν με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, ενώ αύριο στις 11:30 είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθως οι τρεις νομικοί θα επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα τους ξεναγήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρουσία και του διευθυντή του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή.

Μετά την ξενάγηση, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα στην κα Κλούνεϊ και τους συνεργάτες της.

Πόσο κόστισε η παρουσία της στην Ελλάδα

Προσωπικό σοφέρ για τις μετακινήσεις της και αεροπορικά εισιτήρια δίνει το ελληνικό Δημόσιο στην Αμάλ Αλαμουντίν και τους συνεργάτες της για να έρθουν στην Αθήνα να διαφημίσουν την επιστροφή των Μαρμάρων.

Το κονδύλι που εκταμιεύτηκε για την επίσκεψή της είναι 10.885€ σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το parapolitika.gr.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο εγκρίνεται το συγκεκριμένο ποσό για τα αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με σοφέρ για τρεις μέρες για τις μετακινήσεις της Αμάλ Αλαμουντίν και των Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον που «επισκέπτονται τη χώρα μας, για την διαφήμιση της επιστροφής των Μαρμάρων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 5
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2