Ελλάδα

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα λειτουργήσουν λεωφορεία, τρένα και ταξί στις 28 Φεβρουαρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, δηλώνουν συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία. Αποφάσεις λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 24ωρη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει, σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α., 48ωρη απεργία την Τρίτη, 27 και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
7