Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποτελέσματα Βάσεων 2016: Που θα δείτε σε ποιά σχολή περάσατε

Αποτελέσματα Βάσεων 2016: Που θα δείτε σε ποιά σχολή περάσατε

Οι Βάσεις 2016 για τις Πανελλήνιες θα αναρτηθούν στο site του Υπουργείου Παιδείας. Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2016. Οι Βάσεις 2016 θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Που θα κυμανθούν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για να τελειώσει η αγωνία χιλιάδων μαθητών που πήραν φέτος μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή σε ένα από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Και μαζί τους θα τελειώσει και η αγωνία των γονιών τους. Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωση των βάσεων είναι η Πέμπτη 25 Αυγούστου, αφού αυτές τις μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας διασταυρώνουν τα τελευταία στοιχεία. Οι αρχικές εκτιμήσεις, εικόνα που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, είναι πως η βάσεις θα κινηθούν σε πολλές ταχύτητες.

Αλλού θα ανέβουν, αλλού θα πέσουν και έτσι να διευρυνθεί το βαθμολογικό χάσμα ανάμεσα σε υψηλόβαθμες και χαμηλόβαθμες σχολές. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:
• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.
• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του επικεφαλής της εκπαιδευτικής ομάδας edu4u Απόστολου Κουτρουμπέλη, η πορεία των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο προδιαγράφεται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή, αλλά σαφής πτώση των βάσεων η οποία θα κινείται από 150 μόρια στις δημοφιλείς σχολές έως 500 μόρια στις χαμηλόβαθμες. 2ο επιστημονικό πεδίοΘετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Αναμένεται μικρή άνοδος στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου και, αντίθετα, πτώση στις μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

3ο επιστημονικό πεδίο – Υγείας. Οι βάσεις κινούνται ανοδικά τόσο στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές όσο στις χαμηλόβαθμες παραϊατρικές. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι πολλοί υποψήφιοι θα μείνουν εκτός της πρώτης τους επιλογής επειδή δεν αρίστευσαν στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας παρόλο που στα άλλα τρία μαθήματα είχαν επίδοση από 19-20! 4ο επιστημονικό πεδίο – Εκπαίδευσης. Εντυπωσιακή, έως και 2.500 μόρια, αναμένεται η πτώση των βάσεων στα Παιδαγωγικά τμήματα για τα οποία το ενδιαφέρον έχει περιορισθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των μηδενικών προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση. 5ο επιστημονικό πεδίο – Οικονομίας – Πληροφορικής. Η πορεία των βάσεων προδιαγράφεται πτωτική, από 400 έως 700 μόρια, σε όλες τις σχολές, από τις πλέον υψηλόβαθμες έως τις χαμηλόβαθμες.

ΒΑΣΕΙΣ 2016: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2016: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Βάσεις 2015: Δείτε τα μόρια του πρώτου και του τελευταίου επιτυχόντα ανά σχολή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε