Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Ξεκίνησε η διαδικασία αποσωλήνωσης

Η διαδικασία αυτή κρίνεται από τους γιατρούς επιτακτική, καθώς η παρατεταμένη παραμονή του ασθενούς στο αναπνευστήρα, εγκυμονεί τον κίνδυνο προσβολής από ενδονοσοκομειακά μικρόβια

Προσπάθειες ώστε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος να βγει από το τεχνητό κώμα ξεκίνησαν οι θεράποντες γιατροί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο η διαδικασία αφύπνισης του, με σκοπό την σταδιακή αποσωλήνωσή του.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος υποβάλλεται από την περασμένη Τρίτη 14/01/2025 σε διαδικασία σταδιακής μείωσης των κατασταλτικών φαρμάκων, προκειμένου να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λεπτή, πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μέρες.

Εφόσον δεν προκύψουν επιπλοκές και εμφανιστούν σημάδια βελτίωσης, η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη αφύπνισή του και την αφαίρεση του συστήματος διασωλήνωσης.

Η διαδικασία αυτή κρίνεται από τους γιατρούς επιτακτική, καθώς η παρατεταμένη παραμονή του ασθενούς στο αναπνευστήρα, εγκυμονεί τον κίνδυνο προσβολής από ενδονοσοκομειακά μικρόβια.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 95χρονος – και ιδιαιτέρως αγαπητός στο πανελλήνιο – Ιεράρχης, βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, οι οποίοι κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασίας Κοτανίδου, κάνουν τα αδύνατα – δυνατά για να τον βοηθήσουν να βγει νικητής σε αυτήν την τεράστια μάχη.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη σ’ αυτές τις γενναίες προσπάθειες των γιατρών του Ευαγγελισμού, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται ακόμη στη ζωή, καθώς αντιμετώπιζε άμεσο κίνδυνο επιβίωσης όταν διακομίστηκε εκτάκτως στην Ελλάδα με αεροσκάφος της πολεμικής μας αεροπορίας από την Αλβανία.

Δείτε επίσης: Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Διακομίζεται στον Ευαγγελισμό με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Ωστόσο, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς, την περασμένη Παρασκευή (10/01/2025) υποβλήθηκε εκτάκτως και σε επέμβαση στο γαστρεντερικό σύστημα, εξαιτίας αιμορραγικού επεισοδίου. Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν την ίδιας μέρας, οι επόμενες 48 ώρες κρίνονταν κρίσιμες για την έκβαση της υγείας του, “σκόπελο” τον οποίο ο ιεράρχης ξεπέρασε, χωρίς ωστόσο, οι γιατροί να εφησυχάζουν.

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
2
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο
Καρέ καρέ η στιγμή που 4 κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε σπίτι στη Βαρυμπόμπη - Άρπαξαν ολόκληρο συρτάρι και εξαφανίστηκαν
Οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ομαδική συνομιλία στα social media για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ύποπτα άτομα στην περιοχή
Ληστές