Ελλάδα

Αττική: «Γονατίζει» το κέντρο της Αθήνας – Πού εντοπίστηκαν τα 384 νέα κρούσματα

Φορτωμένη επιδημιολογικά παραμένει η Αττική που εδώ και αρκετό καιρό είναι πρωταθλήτρια στα ημερήσια κρούσματα γεγονός μάλιστα που οδήγησε και σε σκληρό lockdown.

Από τα 795 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλη την Ελλάδα, τα 384 , δηλαδή λίγο κάτω από τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Όσον αφορά στις περιοχές του λεκανοπεδίου με τα περισσότερα κρούσματα η θλιβερή πρωτιά ανήκει στο κέντρο της Αθήνας (Κεντρικός Τομέας Αθηνών), καθώς εκεί το τελευταίο 24ωρο είχαμε 124 νέες μολύνσεις.

Υψηλός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με 61 και ακολουθούν Ανατολική Αττική με 51, Νότιος Τομέας Αθηνών με 46, Πειραιάς με 45, Δυτικός Τομέας Αθηνών 44, Δυτική Αττική 12 και Νησιά Αργοσαρωνικού με 1.

Σχετικά με την αναλογία στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 12,04 μολύνσεις, ο Βόρειος Τομέας 10,31 και η Ανατολική Αττική 10,15.

Ακολουθεί ο Πειραιάς με 10,02 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 8,99, ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 8,68, η Δυτική Αττική με 7,46 και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού με 1 κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από ασφυξία πέθαναν οι 4 ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα, ο θάνατός των τεσσάρων ορειβατών ήταν ασφυκτικός, καθώς θάφτηκαν κάτω από μεγάλες ποσότητες χιονιού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αναπνοής ή διαφυγής
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη 9
Στέφανος Παπαδόπουλος: «Δεν είχα σοφέρ, δεν έχω στείλει ποτέ βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο Viber» λέει ο τραγουδιστής που κατήγγειλε τον Γιώργο Μαζωνάκη
«Δεν δούλεψα 7 μήνες με τον Γιώργο Μαζωνάκη ούτε με πηγαινοέφερνε σοφέρ» γράφει σε ανάρτησή του ο νεαρός τραγουδιστής
Στέφανος Παπαδόπουλος 7