Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Απέτυχαν τα μέτρα, πρέπει να χαλαρώσει το lockdown

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άσχημη είναι η κατάσταση με τν εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος, σύμφωνα μετα όσα αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος προτείνει χαλάρωση του lockdown.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η χώρα μας δεν πάει καλά στην διαχείριση της πανδημίας, και πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί φέρνουν επί της ουσίας αντίθετα αποτελέσματα. 

click4more: Lockdown ίσως και μετά τις 22 Μαρτίου – Οι στόχοι που μπαίνουν για το λιανεμπόριο και την εστίαση

«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως clickaway, εστίαση με χώρους έξω και σχολεία με πολλά τεστ. 

«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε. Υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι είτε ένα πολύ ιχυρό lockdown δύο εβδομάδων είτε άνοιγμα δραστηριοτήτων και εφαρμογή ενός εναλλακτικού πλάνου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για ιατρείο «φάντασμα» σε βίλα – «Μαϊμού» γιατρός «καθάριζε τις τοξίνες από το αίμα» για 6.000 ευρώ
Γυναίκα καταγγέλλει ότι άνδρας που παρουσιαζόταν ως ειδικός παθολόγος ολιστικής ιατρικής πρότεινε στον σύζυγό της πλασμαφαίρεση - «Το αίμα του ήταν μολυσμένο»
Γιατρός 9
Απαλλάσσεται ο επιχειρηματίας που είχε καταγγείλει ο Σπύρος Μαρτίκας για απάτη – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
Δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονταν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος - Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους κρατούνται στον Κορυδαλλό
Περιπολικό