Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Ντροπή» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων στον Νίκο Τόσκα

Την οργή των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι προκάλεσε η κατάθεση του πρώην υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, Νίκου Τόσκα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η αναφορά του πρώην υπουργού ότι το μοιραίο βράδυ στη συνέντευξη στο Συντονιστικό, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεν μίλησαν για νεκρούς γιατί δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγγενή θύματος.

«Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες» ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε πως «πυροσβέστες έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό…. πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δε μεταφέρονται ως δεδομένα» τόνισε ο κ. Τόσκας με τον συγγενή να ξεσπά και να λέει φωνάζοντας: «Ντροπή σας! Δυο μέρες λέτε ψέματα!»

Μάρτυρας: Με έβριζε και πριν μπω…
Συγγενής θύματος: Τον πληρώνουμε αυτόν τον κύριο! Μην κάνουμε θέατρο εδώ μέσα….

Ο κ. Τόσκας κατέθεσε πως αναφέρθηκαν σε νεκρούς όταν τους το επιβεβαίωσαν. «Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά με τον συγγενή του θύματος να αντιδρά και πάλι φωνάζοντας: «Ντροπή σας! Ντροπή σας!».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για εκκένωση σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή «δεν προτάθηκε από κανέναν και δεν συζητήθηκε».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας παραδέχθηκε πλημμελείς ενέργειες της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στη διακοπή κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος. Ωστόσο, ο κ. Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δε μπορούσαν να κόψουν τους οδηγούς που εναγωνίως ήθελαν να περάσουν στο Μάτι να δουν στα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο