Ελλάδα

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστείες στη Γλυφάδα

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από την αστυνομία για ληστείες στη Γλυφάδα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη (19.03.2024).

Οι ανήλικοι, δύο 16χρονοι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ το Σάββατο στη Γλυφάδα και κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παράλληλα, σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Έπειτα, με την απειλή μαχαιριού τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Οι αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση ληστείας, η οποία έγινε το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου στη Γλυφάδα, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από άλλο ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση