Ελλάδα

Εκπαιδευτές του υπουργείου Υγείας για τη διακοπή του καπνίσματος

H χώρα μας έχει κατά προτεραιότητα επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος διακοπής του καπνίσματος, καθώς, όπως διαπιστώνεται, το ποσοστό των καπνιστών, παρά τη μείωση των τελευταίων ετών, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας «αποτελεί ένα μικρό πιλοτικό σχέδιο με ολιστική προσέγγιση, που συνδυάζει την εκπαίδευση με την έρευνα και την παρέμβαση, όπως επιβάλλεται από την διεθνή επιστημονική πρακτική για την ανάπτυξη παρεμβάσεων που βασίζονται στην ερευνητική τεκμηρίωση».

Η πρώτη από τις εκπαιδευτικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες, διοργανώνεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου, από τις 8.30 έως τις 16.30, στην αίθουσα «Αρμονία» του ξενοδοχείου Novotel στην Αθήνα. Η αρχική αυτή δράση αποσκοπεί στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, που στην συνέχεια θα κληθούν να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι με την σειρά τους θα προβούν σε παρεμβάσεις διακοπής καπνίσματος σε πνευμονολογικούς ασθενείς- καπνιστές, εφαρμόζοντας τις τεχνικές στις οποίες εκπαιδεύτηκαν. Η παρέμβαση αυτή θα καταγραφεί και το σύνολο των αποτελεσμάτων θα δοθούν στον ΠΟΥ για αξιοποίηση.
Το «Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος», συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην ανάπτυξη της πρόληψης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, μέσα από τη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου εκπαίδευσης στη διακοπή καπνίσματος, επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σημειώνοντας ότι «με δεδομένο το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας στα ποσοστά της καπνιστικής συνήθειας στον πληθυσμό, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα, είναι αυταπόδεικτα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό ντροπής στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής: 40 κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται «παρκαρισμένα»
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποδεκατισμένες και συναντούν «τοίχο» στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομείο
«Υποκλίθηκα στον Ράμα για τα λόγια που είπε για την Κέρκυρα» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Να διευκρινίσω πως δεν κλήθηκα σε προεκλογική ομιλία του κ. Ράμα. Προσκλήθηκα σε μια σημαντική γιορτή για την έναρξη του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες