Ελλάδα

Εκρηξη την ώρα της ομιλίας του Καραμανλή

Χρησιμοποιήθηκε ίδιος μηχανισμός με αυτόν της "Συνομωσίας των  Πυρήνων της Φωτιάς"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε χύτρα.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία προειδοποιώντας ότι σε 10 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην οδό Γκιλφόρδου. ‘Εκλεισε το ακουστικό λέγοντας: “δεν είναι φάρσα”.
Μέσα στο χρονικό περιθώριο η βόμβα εξερράγη και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως παρ’ ολίγον να σκιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ευτυχώς ήταν σταθμευμένα και δεν είχαν επιβάτες, ενώ έσπασε και η τζαμαρία της εισόδου μιας πολυκατοικίας.
 
Η βομβιστική αυτή επίθεση θεωρείται μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, αφού είναι η πρώτη που σημειώνεται μετά τη σύλληψη 4 ατόμων κατηγορούμενων για εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της απόφασής της ανέφερε ότι το Crazy Dance βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης και εκτεταμένης διάβρωσης που το καθιστούσε συνολικά επικίνδυνο και ουσιαστικά ακατάλληλο για λειτουργία
Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα