Ελλάδα

Έξοδος του Πάσχα: Το αδιαχώρητο σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς – Οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την Αθήνα

Μαζικά εγκαταλείπουν την Αττική οι εκδρομείς του Πάσχα με την έξοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μ.Παρασκευή (03.05.2024).

Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη, στα ΚΤΕΛ επικρατεί το αδιαχώρητο και στις εθνικές οδούς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ειδικά στα διόδια γίνεται με δυσκολία. Οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την Αθήνα μαζικά για να κάνουν Πάσχα στην ύπαιθρο.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας ώστε η έξοδος των εκδρομέων να γίνει με ασφάλεια.

Στις Εθνικές Οδούς οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή… Η ουρά στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου φτάνει τα 24 χλμ. όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ξεκινά από τα διόδια της Ελευσίνας και φτάνει ως την Κινέτα. Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ως τις 6 το απόγευμα από τα διόδια Ελευσίνας έχουν περάσει 52.100 αυτοκίνητα και από τα διόδια των Αφιδνών 42.000.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη κατά 30% με τα νησιά του Αιγαίου να είναι ένας δημοφιλής προορισμός για το Πάσχα. Τα πλοία αναχωρούν με μεγάλη πληρότητα. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού, αλλά και στην Αττική Οδό.

 

 

 

Οσον αφορά στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων υπάρχει αύξηση στην κίνηση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

exodos  exodos

Τα δρομολόγια είναι συνεχή και αναχωρούν με πληρότητα 100%. Μέχρι το βράδυ της Μ.Πέμπτης αναμένεται να έχουν αναχωρήσει 300 δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Κηφισιού, με τα 80 να είναι έκτακτα. Στο ΚΤΕΛ Λιοσίων τα δρομολόγια ξεπερνούν τα 100.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με αρματαγωγό έφτασαν στην Κρήτη οι 175 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα «Global Sumud Flotilla»
Οι ακτιβιστές, άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων – ανάμεσά τους και Έλληνες – μεταφέρθηκαν με αρματαγωγό σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αθερινόλακκου στο Λασίθι
O στολισκός που έφτασε στην Κρήτη
Σπαραγμός και λευκά μπαλόνια στην κηδεία του 13χρονου Κωνσταντίνου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία
Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μακρισίων, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο παιδί
Κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου με χειρουργική επέμβαση έγινε προσπάθεια συγκόλλησης και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας
Το νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
8