Ελλάδα

Ελληνες κροίσοι που δεν δηλώνουν τα σκάφη τους

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι απο το ΣΔΟΕ σε σκάφη πολυτελείας. Σε ένα από αυτά επιβάτης ήταν η ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.

Μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσε το σαφάρι του ΣΔΟΕ στους λεγόμενους σκαφάτους, καθώς αφού άνοιξαν τα αρχεία των έξι μεγάλων μαρίνων της Αττικής όπου καταγράφονται τα μεγάλα yachts, ανακάλυψαν ότι δύο από τα πλέον μεγάλα κότερα δηλώνονται από δύο μισθοσυντήρητους.

Στην πραγματικότητα τα σκάφη αυτά, που δηλώνονται ως επαγγελματικά, ανήκουν σε περισσότερους από 1500 επώνυμους στην Ελλάδα, ενώ είναι ευρέως γνωστό πως οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αφορούν 7 έλληνες κροίσους και τους γόνους αυτών.

Στην υπόθεση των δύο μισθοσυντήρητων, πρόκειται για δύο ανθρώπους με ετήσια εισοδήματα 30.000 και 38.000 ευρώ, οι οποίοι όπως είναι κατανοητό δεν μπορούν να είναι σε τέτοια οικονομική θέση ώστε να αντέξουν την αγορά δύο Ferretti συνολικού μήκους 54 και 58 μέτρων και αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελείωσαν εκεί, καθώς σε μία έφοδό τους σε ένα πολυτελές κότερο δεν εντόπισαν τον ιδιοκτήτη, αλλά την παγκοσμίου φήμης ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι.  Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η γνωστή ηθοποιός είχε υπογράψει με την εταιρεία ενοικίασης συμβόλαιο εμπιστευτικότητας για την παρουσία της στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στον Φλοίσβο σε όσα κότερα εξέρχονταν της μαρίνας. Τέτοια έφοδο έκαναν και στο κότερο Pollux, σκάφος 33 μέτρων και το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα ενοικιάζεται έναντι 10.500 ευρώ την ημέρα.

Οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησαν από τον πλοίαρχο πέρα των τυπικών να παρουσιαστούν και οι επιβάτες ενώπιον τους και μετά από μεγάλες πιέσεις το κατάφεραν για να δουν ξαφνικά μπροστά τους την Μόνικα Μπελούτσι.

Παρόμοιες εφόδους γίνονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες καθώς το ΣΔΟΕ δείχνει αποφασισμένο να αποκαλύψει όσους έχουν στην κατοχή τους μεγάλα σκάφη, αλλά τα έχουν δηλώσει ως επαγγελματικά, προκειμένου να μην πληρώνουν ΦΠΑ αγοράς, ενώ αγοράζουν και τα καύσιμα αφορολόγητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσωρινά κρατούμενος ο 42χρονος μαστροπός που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι οι καταγγέλλουσες ψεύδονται γιατί θέλουν να τον εκδικηθούν εξαιτίας οικονομικών διαφορών
Ο 42χρονος
Στον ανακριτή η 36χρονη μετά την πισώπλατη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος Τούρκου οδηγού στην Θεσσαλονίκη - Ελεύθερος ο 36χρονος
Σε βάρος της 36χρονης γυναίκας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ μέχρι να απολογηθεί παραμένει υπό κράτηση
Αστυνομία
Ο Βρεταννικός αποκαλύπτει τα μυστικά του στη Τζιά – Τα σπάνια ευρήματα που βρέθηκαν στα σπλάχνα του
Μια ερευνητική αποστολή, εγκεκριμένη από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, επέτρεψε για πρώτη φορά την ανέλκυση ευρημάτων από τον Βρεταννικό, το πλωτό νοσοκομείο που βυθίστηκε το 1916 στο Αιγαίο
Η υποβρύχια αποστολή στο ναυάγιο του Βρετανικού