Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστά κρεμοσάπουνα

Την ανάκληση κρεμοσάπουνων που πωλούνται από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το "Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο και του "Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο".

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως ανακαλούνται οι παρτίδες 1803 (ημ. ληξ.: 12-2020) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο” και 1804 (ημ. ληξ.: 03-2021) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο”.

Η ανάκληση γίνεται γιατί στα συγκεκριμένα προϊόντα, μετά τον εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των αερόβιων μεσόφιλων μικροοργανισμών ήταν εκτός ορίων ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε το βακτηρίδιο “Pseudomonas putida”. 

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία ΖΥΓΟΣ ΕΛΛΑΣ η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων των προϊόντων στην ελληνική αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρει. (…) Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν“, αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Δείτε εδώ όλη την απόφαση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/05/eof_anaklisi_kremosapouna.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
25η Μαρτίου: Η γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την εθνική επέτειο – Συγκίνηση και υπερηφάνεια
«Συμβολικός, αλλά και ουσιαστικός τρόπος να αναδείξουμε τη βαθιά και διαχρονική σχέση του Πειραιά με τη ναυτοσύνη και τη θάλασσα», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης
Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Νίκος Πλακιάς για δίκη Τεμπών: «Καλώς κάλεσαν ως μάρτυρα τον Λακαφώση γιατί δεν πρότειναν τον Κοκοτσάκη;»
Σχολιάζει την προσθήκη του πραγματογνώμονα Κώστα Λακαφώση, έπειτα από σχετικό αίτημα οκτώ δικηγορικών γραφείων, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα για την απουσία του Βασίλη Κοκοτσάκη από τους προτεινόμενους μάρτυρες
Ο Νίκος Πλακιάς