Ελλάδα

Επαναξιολογούνται τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος Μαΐου

Στο τέλος Μαΐου, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων και των εγκρίσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα αξιολογηθούν τα κριτήρια χορήγησής του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχος είναι όλο το ποσό που έχει δεσμευτεί να καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος Ιουνίου και εφόσον προκύψει αδιάθετο υπόλοιπο να καταβληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε πλαίσιο επαναξιολόγησης των κριτηρίων.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και τους Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα, με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, έως τώρα το κοινωνικό μέρισμα έχει καταβληθεί σε 206.000 νοικοκυριά, ενώ 67.500 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έχουν γίνει δεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, αξιολογούνται 60.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές έως τέλος Απριλίου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε περισσότερους το κοινωνικό μέρισμα

Σαμαράς: Εκτός από μέρισμα θα μοιράσουμε και τρόφιμα

Τους πήραν το μέρισμα μέσα από τα χέρια τους! – Πολίτες καταγγέλουν ότι το μέρισμα έγινε “καπνός” ακόμα και για χρέη στο Δημόσιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
The Times: Με ουρανοξύστες μπροστά στη θάλασσα και φορολογικά κίνητρα, η Αθήνα μπορεί να γίνει το νέο Ντουμπάι
Οι πληροφορίες ότι ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Κρις Ρόκος σχεδιάζει να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα αποτέλεσαν σημαντική ένδειξη του νέου ενδιαφέροντος
Ουρανοξύστης στο Ελληνικό 6