Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη, Ασπρόπυργο και Χαλκίδα – Κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ

Επεισόδια και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη, Ασπρόπυργο και Χαλκίδα – Κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από αστυνομικά πυρά και επεισόδια έχουν σημειωθεί σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο με τις Αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη σε τουλάχιστον εννιά προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε αστυνομικές δυνάμεις από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον 17χρονο Ρομά.Τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών με πέτρες και πυρσούς.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ

Παραμένει κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ από περιφερειακή Αιγάλεω έως Αγίου Γεωργίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ στον Ασπρόπυργο έχουν γίνει 4 προσαγωγές.

Παράλληλα επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι. Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων στο ρέμα προς Αθήνα, καθώς αρχικά άνοιξε η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ δόθηκαν και οι υπόλοιπες λωρίδες στην κυκλοφορία μετά τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 9 το βράδυ, υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω πυρκαγιών που έβαλαν Ρομά σε κάδους σκουπιδιών.

Ένταση και στην Χαλκίδα

Νέα επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης στην Χαλκίδα με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema λίγο μετά τις 20:00 ομάδα ρομα έκαναν πορεία επί της Ληλαντιων.  Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ η οδός είχε κλείσει για αρκετή ώρα.

Λίγο μετά τις 21:00 τα άτομα αποχώρησαν από το σημείο και δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας παρέμειναν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις