Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στην πλατεία Βικτωρίας

Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στην πλατεία Βικτωρίας

Επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Βικτωρίας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να προχωρά σε προσαγωγές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν τα άτομα που έφυγαν από την αντιφασιστική πορεία από τα Πευκάκια, έφτασαν με το τρένο στην πλατεία Βικτωρίας και επιτέθηκαν σε δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ επενέβησαν και στελέχη της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κάνοντας χρήση χημικών.

Οι Αρχές προχώρησαν σε νέες προσαγωγές, μετά τις 13 που σημειώθηκαν σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, ενόψει της συγκέντρωσης για τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής πριν από 10 χρόνια και των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων που έγιναν παράλληλα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στην συνέχεια, η ίδια ομάδα ατόμων μπήκε ξανά στο τρένο και κατέβηκε στο Μοναστηράκι, εκεί όπου προκάλεσε νέες ζημιές. Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Νωρίτερα, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν καταστροφές στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Πευκάκια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις