Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ερμού: Λιγοστή η κίνηση στα καταστήματα την πρώτη μέρα των μέτρων (pics)

Ερμού: Λιγοστή η κίνηση στα καταστήματα την πρώτη μέρα των μέτρων (pics)

Σημαντικά μειωμένη είναι σήμερα, την πρώτη μέρα επιστροφής του click away, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. Ενδεικτική η εικόνα στην Ερμού που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τη χθεσινή… λαοθάλασσα λίγο πριν αλλά και μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική έχει μπει πλέον και επίσημα στις «κόκκινες περιοχές», γεγονός που επανάφερε σε ισχύ κάποια από τα περιοριστικά μέτρα στα καταστήματα. Το λιανεμπόριο λειτουργεί με τη μέθοδο click away ενώ η λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.. 

Click4more: Η αύξηση κρουσμάτων «κοκκίνισε» την Αττική – Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Σήμερα, πρώτη μέρα της εφαρμογής των μέτρων – όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του newsit,gr – η εικόνα της αγοράς έχει αλλάξει, με τον κόσμο να μην κυκλοφορεί όπως τις προηγούμενες ημέρες. Πολύ λίγος κόσμος – σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες – έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα ψώνια του, καθώς πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού ή να έχει κάνει κάποια παραγγελία.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Τα POS και τα αντισηπτικά έχουν επιτρέψει στις εισόδους των καταστημάτων, με τους καταναλωτές να περιμένουν καρτερικά στις ουρές για να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των αρχών που πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις