Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εστίαση ανοιχτή και έπεται συνέχεια – Τι ανοίγει και πότε

Εστίαση
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η εστίαση που… άνοιξε ξανά την Δευτέρα του Πάσχα, μετά από έξι ολόκληρους μήνες, ήταν μόνο η αρχή καθώς ο Μάιος θα είναι μήνας «απελευθέρωσης» από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου θα σημάνει την επιπλέον χαλάρωση στα μέτρα όπως αναφέρει το Star, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η επιδημιολογική εικόνα θα το επιτρέψει, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να επιτραπεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων με υποχρεωτικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται να διευρυνθεί και το ωράριο στην εστίαση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και διεύρυνση του ωραρίoυ στην κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ που είναι σήμερα, ενώ το άνοιγμα πλησιάζει και για τις οργανωμένες παραλίες.

Υπενθυμίζεται εδώ, πάντως, ότι η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι… να καταργηθεί πλήρως, λογικά με το άνοιγμα του τουρισμού.

Άνοιξε σήμερα η εστίαση

Εν τω μεταξύ τη δική του Ανάσταση περιμένει ο κλάδος της εστίασης που σήμερα ανέβασε ρολά μετά από έξι μήνες. Τα τραπέζια γέμισαν. Όσοι πρόλαβαν, έφαγαν και ήπιαν. Οι υπόλοιποι στην αναμονή για την άλλη εβδομάδα αφού έσπασαν ρεκόρ οι προ-κρατήσεις κυρίως στα παραλιακά μαγαζιά, ενώ ενδεικτικό είναι πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και για τον… Αύγουστο!

click4more: Κορονοϊός: «Καυτό» διήμερο στην Αττική με 1.022 νέα κρούσματα – 302 στην Θεσσαλονίκη

Η ευλαβική τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι βασική προϋπόθεση για μεγαλύτερες ανάσες ελευθερίας, αν και η… έλλειψη μουσικής προβλημάτισε θαμώνες και μαγαζάτορες χωρίς πάντως να επισκιάζει τη χαρά της πρεμιέρας.

Η Αθήνα… ζωντάνεψε!

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ήλιος και τα τραπεζάκια έξω. Η Αθήνα άλλαξε πρόσωπο. Πρώτη μέρα μετά από μήνες με την εστίαση ανοιχτή και οι περισσότεροι ανυπομονούσαν για καφέ σε τραπεζάκι μαζί με φίλους.

Οι 6 αυτοί μήνες που πέρασαν, έκαναν τους θαμώνες να εκτιμήσουν ακόμα και τα πιο αυτονόητα, έναν καφέ με παρέα σε γυάλινο ποτήρι.

Κολωνάκι, Παγκράτι, Θησείο τα τραπεζάκια γέμισαν, με αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες.

Χαμός και στην Θεσσαλονίκη

Δεύτερη μέρα του Πάσχα σήμερα, Δευτέρα 03.05.2021 και πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης και με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό και τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 30 βαθμούς Κελσίου, οι κάτοικοι στην Θεσσαλονίκη… βγήκαν!

click4more: Εστίαση: «Μοιρασμένοι» οι Ηρακλειώτες – Κάποιοι για καφέ και κάποιοι θάλασσα

Βγήκαν στις κοντινές παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους, βγήκαν για να γεμίσουν τις ψαροταβέρνες που μόλις ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους, βγήκαν έστω για μια βόλτα. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πολλοί Θεσσαλονικείς επιλέγουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, όμως φέτος και λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, γέμισαν οι παραλίες της Περαίας που είναι εντός νομού Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr από την περιοχή της Περαίας στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

«Ζωή» ξανά στην Πλάκα

Tην τιμητική τους είχαν και τα ιστορικά καφέ της Πλάκας. Όπως το καφέ Μελίνα, ένα καφέ εμπνευσμένο από τη Μελίνα Μερκούρη.

click4more: Γιάννενα: Χαμός στα «τραπεζάκια έξω» έξι μήνες μετά (video)

Ο κος Ανδρέας Μαρτζάκλης, προσωπικός φίλος της ηθοποιού είναι αισιόδοξος για το άνοιγμα μετά από μήνες, ωστόσο λέει πως οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη.

Στέκι επωνύμων και όχι μόνο, το μικρό καφέ, κάτω από την ακρόπολη… εκεί όπως γυρίστηκε η ταινία Στέλλα … άνοιξε την αυλή του και υποδέχτηκε και πάλι τους θαμώνες του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Star / Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις