Ελλάδα

Εστίαση: Άρχισαν τα όργανα – Αντιδράσεις για το άνοιγμα χωρίς μουσική – Τι λένε οι Djs

Η εστίαση επιστρέφει! Στην τελική ευθεία η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης στις 3 Μαΐου, αλλά η απόφαση για τη μουσική προκαλεί διαφωνίες.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και Djs μιλούν στο GRTimes και χαρακτηρίζουν «εσφαλμένη» την απόφαση για απαγόρευση μουσικής.

«Ήταν μια απόφαση εντελώς εσφαλμένη χωρίς καν να συζητηθεί με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς» τόνισε χαρακτηριστικά, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Click4more: Lockdown: «Παράταση ζωής» στα SMS – Εστίαση με κωδικό 6 – Όλα τα μέτρα Χαρδαλιά

Και πρόσθεσε πως «μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Από τη στιγμή που η εστίαση άνοιξε για να σταματήσουν οι συνωστισμοί στα πάρκα και στις πλατείες, χωρίς μουσική στα καταστήματα, είναι δεδομένο πως κυρίως οι νέοι θα συνεχίσουν να μαζεύονται σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να διασκεδάσουν».

Εστίαση: «Δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού»

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μη δημοκρατική και δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Όποιος έχει κατέβει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει συνωστισμός έξω από συγκεκριμένα καταστήματα και σίγουρα δεν είναι η μουσική αυτή που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση» τονίζει στο GRTimes, η Dj σε δύο πολύ γνωστά μαγαζιά της πόλης, Μάνια Βασιλειάδου.

Click4more: Εστίαση: Τραπεζάκια έξω από τη Δευτέρα αλλά υπάρχουν αγκάθια και αρκετές ασάφειες

Εκφράζει δε την ελπίδα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακληθεί σύντομα. «Ελπίζω να γίνει άμεσα κατανοητό ότι δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το σταδιακό άνοιγμα των θεάτρων, των κινηματογράφων, των φεστιβάλ και των εκφάνσεων του πολιτισμού με ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αρχίζει και λειτουργεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα, σημαίνει επιστροφή στη ζωή. Εδώ όπως φαίνεται θα μας πάρει ακόμη χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στηρίχθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού, μέσω των σταγονιδίων που προκαλούνται από την ένταση της φωνής, όταν υπάρχει μουσική στο χώρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δάσκαλος καράτε στη Ρόδο καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες - Μαρτυρίες για αγγίγματα σε ευαίσθητα σημεία
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2024, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε ότι ο δάσκαλος καράτε μπήκε στα αποδυτήρια, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος
Καράτε
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι από την Παρασκευή – Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων
Από την Τρίτη η διέλευση θα είναι ανοιχτή για όλους κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου «όλοι να κάνουμε γιορτές στα σπίτια μας», λένε οι αγρότες
Κλείσιμο και των παράδρομων στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
21
Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν στη Νίκαια - Δύο συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, η κατηγορούμενη ζήτησε από τον 32χρονο το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει και τότε τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε το κινητό και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο
Περιπολικό
Η εποχική γρίπη κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα - Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ
Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως και έχει ανιχνευτεί και στη χώρα μας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τον πληθυσμό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
Αντιγριπικό εμβόλιο