Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά… μόνο για νέους!

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά… μόνο για νέους!

Μία κάρτα, χιλιάδες εκπτώσεις, 35 χώρες, 6 εκατομμύρια νέοι!

Με το σύνθημα «Ζήσε περισσότερα… Ξόδεψε λιγότερα!» η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσκαλεί όλους τους νέους να μπουν στη μεγαλύτερη παρέα της Ευρώπης και να απολαύσουν ειδικά προνόμια και εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε περισσότερες από 35 χώρες!

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μια εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13-30 ετών και έχει ετήσια συνδρομή 10€. Προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε μεγάλη πληθώρα από υπηρεσίες και προϊόντα. Χρησιμοποιείται ήδη από σχεδόν 6 εκατομμύρια κατόχους σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100.000 εκπτώσεις και προσφορές.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Youth Card Association και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας οι συμμετέχοντες ανέρχονται σε 17.000 και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς σε 150.

Γιατί να αποκτήσω την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Γιατί είναι ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια των νέων, καθώς διευκολύνει την καθημερινότητά τους προσφέροντας εκπτώσεις, προωθεί την ευρωπαϊκή κινητικότητα με ταξίδια και συνεργασίες, ενώ παράλληλα προάγει την αυτονόμηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων.

Ο κατάλογος των εκπτώσεων είναι μεγάλος! Απλά δείχνεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχεις ειδική έκπτωση σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως:

  • Εκπαίδευση: e-learning προγράμματα ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών
  • Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές, ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων
  • Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες
  • Υπηρεσίες: τηλεφωνία, Internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις, επισκευές
  • Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί, φαρμακεία
  • Αθλητισμός: γυμναστήρια, προγράμματα εκμάθησης σπορ, υπαίθρια σπορ
  • Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/ δώρων
  • Διασκέδαση: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club και άλλα.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και ios!

Πώς θα αποκτήσω την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

2 τρόποι:

  1. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr
  2. Επί τόπου απόκτηση της κάρτας με επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στην Αθήνα και στο Παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης Α’ προβλήτα Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων, τελευταίο κτίριο, μετά την Αποθήκη Γ’).

Μέσα από το επίσημο site της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στην Ελλάδα https://europeanyouthcard.gr/ μπορούν όλοι να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις δράσεις του και για όλες τις εκπτώσεις που ισχύουν στη χώρα μας.

Επίσης, το ευρωπαϊκό site όπου παρουσιάζονται οι παροχές της Κάρτας σε όλη την Ευρώπη: https://www.eyca.org/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις