Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γεωργία Τσατάνη: «Δεν είχε αρμοδιότητα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να μου ζητήσει να επιστρέψω τη δικογραφία Βγενόπουλου»

Γεωργία Τσατάνη: «Δεν είχε αρμοδιότητα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να μου ζητήσει να επιστρέψω τη δικογραφία Βγενόπουλου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών της στην υπόθεση Βγενόπουλου, η Γεωργία Τσατάνη, η οποία συνέχισε να καταθέτει για δεύτερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και συγκεκριμένα της προέδρου, της εισαγγελέως και των λοιπών μελών της σύνθεσης.

Η Γεωργία Τσατάνη πρώην Εισαγγελέας Εφετών πλέον μετά τη συνταξιοδότηση της δέχθηκε για μία ακόμα συνεδρίαση ερωτήσεις σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης της να πάρει την υπόθεση Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και τις πιέσεις που καταγγέλει ότι δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να την επιστρέψει όπως και τους λόγους για τους οποίους τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Εισαγγελέας: Τελικά είχατε εσείς την ευθύνη των πράξεων σας;

Μαρτυρας: Των νόμιμων πράξεων μου! Των νόμιμων!

Εισαγγελέας: Ναι βέβαια ακολούθησαν κάποια πειθαρχικά…

Μαρτυρας: Θέλω να απαντήσω! Θα δείτε για ποιους λόγους έχω τιμωρηθεί!

Εισαγγελέας: Γι’ αυτό το λάθος, το τυπικό, της δικονομίας, το διαπίστωσε το πειθαρχικό;

Μάρτυρας: Θέλω να πω ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την Προεδρο του Αρείου Πάγου κα. Θάνου και όχι της ιεραρχικά ανώτερης μου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη!

Πρόεδρος: Μισό λεπτό, να διευκρινίσουμε ότι η ιστορία ξεκίνησε από επιστολές από το γενικό εισαγγελέα της Κύπρου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου. Αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος και πήγαιναν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι στην Πρόεδρο, γιατί πιστεύετε ότι δεν θα σας ασκούνταν πειθαρχική δίωξη;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι δε θα μου ασκούσε πειθαρχική δίωξη. Δεν συνέτρεχαν οι λόγοι για να γίνει όλο αυτό.

Η αρμοδιότητα και ο Παπαγγελόπουλος

Η κυρία Τσατάνη επέμεινε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να της ζητήσει να επιστρέψει τη δικογραφία.

Πρόεδρος: Αν δεν πηγαίνατε εσείς να τον συναντήσετε θα παρενέβαινε;

Μάρτυρας: Είχε από πριν την άποψη ότι την κατείχα παράνομα. Την είχε εκφράσει δημοσίως σε δηλώσεις του και στην κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόεδρος: Ήθελε να σας υποχρεώσει απλά και μόνο να την επιστρέψετε ή και την αποκατάσταση και μιας νομιμότητας, πιστεύοντας ότι έχει συμβεί κάτι μη νόμιμο;

Μάρτυρας: Κατά την άποψή μου, ήθελε να με εξωθήσει να επιστρέψω τη δικογραφία για να πάει στο τμήμα εκείνο που θα προχωρούσε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η κατάθεση της κυρίας Τσατάνη συνεχίζεται τη προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις