Ελλάδα

Γλυφάδα: Κατασχέθηκαν 194 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε ταχύπλοο

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία έρευνα με στόχο την ταυτοποίηση και σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που εντόπισαν και κατέσχεσαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 194 κιλών και 62 γραμμαρίων στη Γλυφάδα.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένες ενέργειες, όταν ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς επιβαίνοντες, εντοπίστηκε στη 2η παραλία Γλυφάδας. Κατά τον έλεγχο, οι λιμενικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του δέκα μαύρους σάκους που περιείχαν συνολικά δεκάδες αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη.

Το σκάφος καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν άμεσα από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, το οποίο διενεργεί την προανάκριση. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία έρευνα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) και Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με στόχο την ταυτοποίηση και σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κάνναβη βρέθηκε σε σκάφος στη Γλυφάδα
Το σκάφος στο οποίο βρέθηκε η ακατέργαστη κάνναβη Φωτογραφία: Λιμενικό

Η συγκεκριμένη υπόθεση προστίθεται στις συντονισμένες επιχειρήσεις των αρμόδιων αρχών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών μέσω θαλάσσης, με τις αρχές να στέλνουν σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη δράση των εγκληματικών κυκλωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 89χρονος «πιστολέρο» είχε κάνει πρόβα τις ένοπλες επιθέσεις του σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – «Αν ήθελα να σκοτώσω, μπορούσα να το κάνω έυκολα»
«Ήθελα να ντουφεκίσω τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Στρασβούργο γιατί και εκεί με κορόιδευαν - Αγόρασα τα όπλα από Ρομά στο χωριό μου» ανέφερε ο 89χρονος - Αναλυτικά όσα είπε στους αστυνομικούς
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
«Βολές» του πρωτοδικείου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ: «Από τον Οκτώβριο 2025 δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός»
Η Πολιτεία δεν έχει έως σήμερα διαθέσει το ανάλογο προσωπικό για το Πολιτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου, αφήνοντάς το να λειτουργεί με τεράστιο κενό ασφαλείας, ως ξέφραγο αμπέλι
Ο 89χρονος κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια
«Του έλεγα να πάει σε γιατρό και μου έλεγε ότι βλέπει διαβόλους» λέει η κόρη του 89χρονου που πυροβόλησε μέσα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
«Δεν λες κάτι τέτοιο για αστείο, να πάρω ένα πιστόλι να πάω να πυροβολήσω κόσμο γιατί μου χρωστάει 100 ευρώ - Ο πατέρας μου είχε όπλα στο σπίτι και τα είχε δείξει στην κόρη μου» λέει η κόρη του ηλικιωμένου
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο