Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γονείς ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν την μάσκα στα σχολεία αλλά…

Γονείς ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν την μάσκα στα σχολεία αλλά…

Βλέπουν τα παιδιά τους να “τρώνε” πόρτα από τα σχολεία, καθώς ύστερα από δική τους υπόδειξη εκείνα αρνούνται να φορέσουν την προστατευτική μάσκα κι εκείνοι αντί να συμβιβαστούν με την ιδέα, αναζητούν νομικές συμβουλές προκειμένου να τιμωρήσουν διευθυντές, δασκάλους και κάθε υπεύθυνο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος δημόσια έχει κληθεί το τελευταίο διάστημα να υπερασπιστεί αντιδρώντες γονείς κατά του μέτρου της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αλλά και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από διάφορα σημεία της χώρας δεν υπάρχει κάποια νομική πράξη που θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, πέρα από την άσκηση προσφυγής και αίτηση αναστολής της απόφασης του διευθυντή του εκάστοτε σχολείου κατά της απαγόρευσης της εισόδου.

Click4More Μάσκες στα σχολεία: Οι αρνητές που έφαγαν πόρτα και εκείνοι που το διασκέδασαν (pics, video)

«Η νομική άποψη που δίνω από το πρωί στους γονείς είναι προς το παρόν πως θα πρέπει να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία, σε ότι αφορά την υποχρεωτική μάσκα. Όσοι όμως έχουν ενστάσεις διότι πιστεύουν ότι η πολύωρη χρήση της μάσκας αποτελεί κίνδυνο και θα έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία ενός παιδιού, τότε σ αυτή την περίπτωση η διοικητική πράξη άρνησης εκ μέρους του διευθυντή του εκάστοτε σχολείου, προσβάλλεται ενώπιον των διοικητικών πρωτοδικείων με άσκηση προσφυγής και αίτηση αναστολής, ώστε να ανασταλεί η εκτελεστότητα της απόφασης του διευθυντή σχολείου, που απαγορεύει την είσοδο στο μαθητή. Αυτή είναι η μοναδική νομική οδός. Θεωρώ ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να επανεξετάσουν συνολικά την αντιμετώπισή του ιού στα σχολεία” αναφέρει.

Και προσθέτει: «Όσοι με καλούν και ζητούν την νομική γνώμη τους υποδεικνύω ότι πρέπει να ζητήσουν την γνώμη παιδιάτρου, πνευμονολόγου ή και καρδιολόγου, διότι μερικά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η χρήση μάσκας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία ή ακόμα και την ίδια την ζωή τους. Θεωρώ η εξάντληση της αυστηρότητας, της σκληρότητας στο πρόσωπο ανήλικων παιδιών υπερβαίνει κάποιες φορές τα όρια και αποτελεί πράξη βαρβαρότητας».

Δια νόμου υποχρεωτική η χρήση μάσκας 

«Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας προβλέπεται από το νόμο που σημαίνει πως πρέπει να εφαρμοστεί απ όλους τους μαθητές απαρέγκλιτα. Η άρνηση προκαλεί την απόφαση του εκάστοτε διευθυντή του σχολείου ν’ απαγορεύσει την είσοδο στο μαθητή με αποτέλεσμα να χρεωθεί απουσία. Στην παρούσα φάση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και του υφιστάμενου κινδύνου για την δημόσια υγεία για όλες τις ηλικίες, κρίνω ότι η χρήση της μάσκας είναι προστατευτική αν και με βάση την γνώμη έγκριτων επιδημιολόγων και λοιμοξιωλόγων η χρήση της μη χειρουργικής ή της υφασμάτινης μάσκας, δεν παρέχει απόλυτη προστασία αρά μερική και ούτε προστατεύει από τον covid 19, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης από την πολιτεία και το υπουργείο παιδείας. Ανάμεσα σ αυτά τα μέτρα οι απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια και τα μαζικά τεστ στους μαθητές».

Διενέργεια έρευνας για τους καταγραφέντες θανάτους από covid19

«Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσω έγγραφο στον κύριο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την διενέργεια έρευνας για τους καταγραφέντες ως θανάτους covid19, που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα. Επίσης επειδή αμφισβητώ την εγκυρότητα όσων θανάτων δηλώνονται από τα μέλη εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης, νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει ένας διεπιστημονικός διάλογος, ώστε ν ακουστούν όλες οι απόψεις όπως έγινε σ άλλες χώρες. Θεωρώ ότι ο κύριος εισαγγελέας πρέπει να διατάξει την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν από την αρχή του κορονοϊού στη χώρα μας μέχρι σήμερα, υπήρχαν πράγματι πάνω από 300 θάνατοι από τον ιό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις