Ελλάδα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφασίζει για τις κλίνες των ΜΕΘ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα αποφανθεί εάν θα διαταχθεί ή όχι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση με αφορμή την αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία γίνεται λόγος για 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές.

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα περαιτέρω. Μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία στη ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η Πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, “δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης”. Την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ κινδυνεύει να ματαιωθεί.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό