Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Ελλάδα έκανε ανάκληση της επανεξέτασης της καταδίκης της για τις φράουλες της οργής στην Μανωλάδα

Φωτό από ilialive
Φωτό από ilialive

Στην ανάκληση της αίτησης για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας προχωρά η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας.

Στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη υποστήριξε ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αποκαλέσει την καταδίκη της Ελλάδας «όνειδος» για τη χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε