Ελλάδα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό

Στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στον τουριστικό κλάδο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη ΓΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πρόκειται για μία νέα σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έρχεται ως συνέχεια της περσινής νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Αποδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι πεδίο άσκησης σοβαρών και συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη. «Δείχνει την ετοιμότητά μας να νομοθετούμε, να ανταποκρινόμαστε σε ανάγκες, να σχεδιάζουμε το μέλλον. Το υπουργείο Τουρισμού θέλει να είναι πάντα μέσα στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού» πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα του νέου νομοσχεδίου.

Όπως σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, με το νέο σχέδιο νόμου επιδιώκονται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΕΟΤ, η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η κ. Κεφαλογιάννη εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται, επισημαίνοντας ότι επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τις τουριστικές υποδομές.

Για την αναβάθμιση του ΕΟΤ υπογράμμισε: «Συνεχίζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Μεταρρύθμιση που τον καθιστά έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Οργανισμού. Να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτεί η παγκόσμια τουριστική αγορά. Να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορεί να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα, για το καλό της τουριστικής αγοράς, με τον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από όλα, να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, τον ιατρικό- ιαματικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό.

Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης του ΞΕΕ, η κ. Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε τη συνεργασία τού υπουργείου και του Επιμελητηρίου για την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατά 28% αυξήθηκαν τα τουριστικά έσοδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου

Βορίδης σε …βαθιά νερά! SOS από τα νησιά για την Υγεία

Σημαντική βελτίωση της τουριστικής κίνησης το 2014 προβλέπει η Alpha Bank

Το νομοσχέδιο για τον τουρισμό! Το υπουργείο θα αναζητά χορηγίες από ιδιώτες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
8
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
5
Καιρός αύριο: Σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 26 βαθμούς με μεγαλύτερη πτώση τις βραδινές ώρες
καιρός