Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Περιφέρεια Αττικής διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό του Ωδείου Αθηνών

Η Περιφέρεια Αττικής διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό του Ωδείου Αθηνών

Ένα σημαντικό έργο πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό ενός εμβληματικού και ιστορικού χώρου της Αττικής, του Ωδείου Αθηνών, επανεκκινεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αποφάσισε την ένταξη της πράξης «Αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον». Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.798.970,04 ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού ρόλου του Ωδείου Αθηνών, με την αποπεράτωση τμημάτων του κτιρίου.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:
• Την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου, δυναμικότητας 600 θέσεων (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης), ως αμφιθεάτρου λόγου, θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου και συνεδρίων, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους (καμαρίνια, τεχνική υποστήριξη κ.λπ.),
• την αποπεράτωση υπόγειου πειραματικού πολυχώρου τύπου black box, δυναμικότητας 200 θέσεων, προκειμένου να φιλοξενεί εκδηλώσεις μουσικής με ηλεκτρονικό ήχο, προβολές και χορό, ενώ παράλληλα, να μπορεί να μετατρέπεται σε 4 συνεδριακές αίθουσες με δυνατότητες συνένωσής τους,
• την αποπεράτωση των φουαγιέ και τη διαμόρφωσή τους σε χώρους εκθέσεων ή κοινωνικών εκδηλώσεων,
• τη μετατροπή του ισογείου προς την οδό Ρηγίλλης σε χώρο εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών,
• τη διαμόρφωση του β’ υπογείου της βόρειας πλευράς σε κέντρο μουσικής τεχνολογίας, χώρο υποστήριξης της νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας και χώρο ανάπτυξης για πρώτη φορά στην Ελλάδα του distance learning στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΜSM της Ν. Υόρκης.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε