Ελλάδα

Η Τουρκία έδωσε άδεια για Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας στα «Εννιάμερα της Παναγίας»

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά δεν τελέστη ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.

Οι αρχές στην Τουρκία έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα αναφέρονται τα εξής: «Ευχαρίστως ανακοινούται εις τους ενδιαφερομένους ευλαβείς προσκυνητάς ότι κατόπιν αποφάσεως των τουρκικών αρχών και εφέτος παρεσχέθη άδεια τελέσεως Θείας Λειτουργίας εις την ιστορικήν Ι. Μονήν Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος την 23ην Αυγούστου 2025, ημέραν αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Εννιάμερα της Παναγίας»). Της Θείας Λειτουργίας θα προστή ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας».
 
Υπενθυμίζεται ότι φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά δεν τελέστη ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.

Όπως φέτος, έτσι και πέρυσι οι τουρκικές αρχές είχαν δώσει την απαραίτητη άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας όχι ανήμερα, άλλα κατά την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Διαπράττεται μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας και διαδίδεται ζωντανά στα κινητά μας»
Η 22χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, έχει ήδη μιλήσει για τη φρίκη που βίωσε ως αιχμάλωτη, κατήγγειλε τον πόλεμο στη Γάζα, και έκανε λόγο για γενοκτονία, ενώ σε δηλώσεις της ανέφερε ότι βασανίστηκε από ισραηλινούς
Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία συμμετείχε στην παγκόσμια νηοπομπή Sumud με σκοπό την παράδοση βοήθειας στη Γάζα και συνελήφθη από το Ισραήλ, αντιδρά καθώς διαβάζει δήλωση κατά την άφιξή της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας
5