Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιερείς Λέρου προς Αρχιεπίσκοπο: Η απαξιωτική μεταχείριση μας κάνει να νιώθουμε ότι μας περιφρονείτε!

Ιερείς Λέρου προς Αρχιεπίσκοπο: Η απαξιωτική μεταχείριση μας κάνει να νιώθουμε ότι μας περιφρονείτε!

Την έντονη διαφωνία τους με την… ιερή συμφωνία, εκφράζουν ανοιχτά πλέον και οι Ιερείς της Μητρόπολης Λέρου τονίζοντας πως “αναρωτιόμαστε τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα και ποιες είναι οι κοινωνικές και οι νομικές προεκτάσεις της.

Μήπως δόθηκε ως αντάλλαγμα στην θρησκευτική ουδετερότητα το διαβόητο «Εκκλησιαστικό Υπερταμείο;» σημειώνουν με νόημα οι Ιερείς της Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας σε ανοικτή επιστολή που απευθύνουν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους ιερείς και τους Πολιτειακούς παράγοντες για την πρόθεση συμφωνίας Κράτους Εκκλησίας.

Στο ίδιο έντονο πάντα ύφος οι Ιερείς επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι στοχοποιείται ο κλήρος «λες και αυτός είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας! Στοχοποιείται, αφού μετά την κοινή συνέντευξη τύπου, αμέσως κυβερνητικοί κύκλοι ανακοίνωσαν με παρρησία ότι θα «ανοίξουν» δέκα χιλιάδες οργανικές θέσεις, όταν εμείς οι κληρικοί «φύγουμε» από το Δημόσιο».

Απευθυνόμενοι στον Αρχιεπίσκοπο οι Ιερείς κάνουν λόγο για απαξιωτική μεταχείριση χωρίς καμία ενημέρωση η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο πλαίσιο της ανοιχτής επιστολής τους «μας κάνει να νιώθουμε ότι μας περιφρονείτε».

Και συνεχίζουν ως οι ακριτοφύλακες Ιερείς “οι μουφτήδες της Θράκης είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι ιεροδιδάσκαλοι, οι οποίοι διδάσκουν σε μειονοτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία το Κοράνι είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς βιώνουμε, όπως σωστά ειπώθηκε , την μεγαλύτερη και βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις