Ελλάδα

Ηλεκτρονικό ραντεβού στον ΕΦΚΑ για πάνω από 1 εκατ. πολίτες το 2021

Μεγάλη αποδοχή φαίνεται πως έχει το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού του ΕΦΚΑ. Μέσα στο 2021 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού έλυσε τα χέρια των πολιτών που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Μερικούς μήνες πριν, το μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού για τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μονιμοποιήθηκε και απάλλαξε τους πολίτες από τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. Οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ έχουν βάλει τέλος στις μεγάλες ουρές αναμονής και στη γραφειοκρατική διαδικασία με τις οποίες έρχονταν αντιμέτωποι οι πολίτες.  

Είναι ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής του μέτρου το γεγονός ότι μέσα στο 2021 οι χρήστες που έκλεισαν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τις υπηρεσίες του φορέα έφτασαν τους 1.082.324.

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών ραντεβού συνεχίζεται, με τις εξαιρέσεις που εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ να είναι οι εξής δυο:

Σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά την κρίση του επικεφαλής της μονάδας,

Εφόσον αυτό είναι δυνατόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα κατά την ώρα προσέλευσης του πολίτη και εφόσον δεν υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα.

Η διαδικασία για το ηλεκτρονικό ραντεβού

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν μέσω gov.gr ή του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr/rv, να μπουν με τους κωδικούς Taxis στην υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού.

Με απλά βήματα επιλέγουν την υπηρεσία και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού.

Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Θεοχάρης για την επίθεση στο γραφείο του: Πράξη δειλίας και τυφλής βίας, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το μόνο παρήγορο στοιχείο μιας ενέργειας που δεν στρέφεται μόνο εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον των θεσμών και της ίδιας της πολιτικής ζωής»
Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη
Ξεκινά το πρόγραμμα διανομής Σχολικών Γευμάτων για 231.062 μαθητές Δημοτικού
«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε, μέσω του θεσμού αυτού, την ελληνική οικογένεια, την ελληνική περιφέρεια, τα νησιά μας, περιοχές απομακρυσμένες και μειονεκτικές» αναφέρει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
σχολείο