Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το ιπποφαές που κέρασε η Μέρκελ τον Σαμαρά, η Αμφίπολη και ο Μέγας Αλέξανδρος

Το ιπποφαές που κέρασε η Μέρκελ τον Σαμαρά, η Αμφίπολη και ο Μέγας Αλέξανδρος

Πως γίνεται σε μια πρόταση να χωρούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς, το γεύμα τους στην καγκελαρία, η κρέμα με ιπποφαές, η Αμφίπολη, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Βουκεφάλας; Ε, γίνεται και μάλιστα πολύ εύκολα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Στο περιθώριο της συνάντησής τους στην καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ παρέθεσε γεύμα στον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αποστολή.

Ένα γεύμα που ήταν λουκούλλειο! Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, το μενού περιελάμβανε:

Πρώτο πιάτο: Λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια
Κυρίως πιάτο: Καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και «πατατούλες» Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού

Αλλά την παράσταση έκλεψαν τα.. γλυκά! Η κυρία Μέρκελ πρόσφερε ως πρώτο γλυκό κρέμα με… ιπποφαές και στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο… Βουκεφάλας.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι με κάτι τέτοιο τάιζε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Βουκεφάλα.

Στη συνέχεια σερβιρίστηκαν καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ… μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.

Το άλμπουμ για την Αμφίπολη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πάρει μαζί του στην επίσκεψη στην καγκελαρία ένα ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες. Αφού το έδειξε στην Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε να κρατήσει το άλμπουν για να το μελετήσει.

Η απορία των Γερμανών ήταν «μα πώς ανακαλύψατε ξαφνικά τέτοιο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο;». Τους εξήγησαν ότι επί χρόνια γίνονταν οι ανασκαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στην Καγκελαρία στην συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Οι δυο αμήχανες στιγμές για Σαμαρά και Μέρκελ (VIDEO)

Όχι άλλο μνημόνιο! Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλη βοήθεια – Μέρκελ: Έλληνες, ξέρω ότι περνάτε δύσκολα, θα σας στηρίξουμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε