Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Υποχωρεί η κακοκαιρία αλλά παραμένει χαμηλή η θερμοκρασία αύριο Κυριακή (13/3)

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός για αύριο Κυριακή (13.3.2022), σύμφωνα με την πρόβλεψη από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς θα υποχωρήσει η κακοκαιρία «Φίλιππος». Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από το meteo, χιονόνερο θα πέσει στα παραθαλάσσια των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές μετά το απόγευμα αναμένονται στο Κεντρικό Ιόνιο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 2 βαθμούς), -5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 6 βαθμούς), 0 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικό χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα του νομού αναμένονται στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα