Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί – Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει σχετική προειδοποίηση.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους.

Από τα βορειοδυτικά θα επεκταθούν ανατολικότερα και νοτιότερα για να επηρεάσουν τη Μακεδονία (δυτική, κεντρική), τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή (20.09.2024) και θα χτυπήσει σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας (μέχρι και τα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα της Κρήτης) και με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ισχυρές βροχές – καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν από χαλάζι, έντονους κεραυνούς αλλά και απότομες ενισχύσεις των ανέμων, αναμένονται από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και νοτιότερα για να απασχολήσουν τη Μακεδονία (δυτική, κεντρική), τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Μέσα στην αυριανή ημέρα θα απασχοληθεί το σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας (μέχρι και τα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα της Κρήτης) και με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς ημιορεινούς όγκους.

Το Σάββατο αναμένουμε περιορισμό αυτής της έντονης αστάθειας προς τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και με τάση προς το απόγευμα να υποχωρήσει.

Ακολουθεί βίντεο με χάρτες από τα προγνωστικά μας συστήματα σχετικά με τον όγκο νερού που αναμένουμε ανά τρίωρο.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 6