Ελλάδα

Καιρός – Καλλιάνος: Στους 34 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, οι θερμοκρασίες σε 5 πόλεις

«Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και οι τιμές της θα φτάσουν να είναι έως και 3-5°C μεγαλύτερες από τη μέση τιμή για την εποχή» σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται όλη την εβδομάδα, καθώς ο καιρός των επόμενων ημερών ευνοεί την μεταφορά σκόνης και φυσικά την εμφάνιση ζέστης. 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό σημειώνοντας πως η θερμοκρασία θα φτάσει «3 έως 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση τιμή για την εποχή».

«Η θερμοκρασία την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει και οι τιμές της θα φτάσουν να είναι έως και 3-5°C μεγαλύτερες από τη μέση τιμή για την εποχή. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική κυρίως από την Τετάρτη και στη συνέχεια» σημείωσε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Σε ό,τι αφορά στις βροχοπτώσεις, αναμένουμε λίγα τοπικά φαινόμενα μέσα στην εβδομάδα κυρίως στα Βορειοδυτικά και Βόρεια της χώρας που δεν θα προβληματίσουν» τονίζει.

Ο ίδιος έδωσε μάλιστα και τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή για τις 5 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

«Όπως είναι φυσιολογικό, από την Τετάρτη και έπειτα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις στις θερμοκρασίες γιατί η πρόγνωση αυτή είναι για αρκετές ημέρες μπροστά και όπως γνωρίζετε ενδέχεται κάποια δεδομένα να αλλάξουν ελαφρώς. Πάντως, σε γενικές γραμμές, αυτή θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας» σημειώνει.

«Μέχρι και την προσεχή Παρασκευή» σημειώνει «τίποτα ακραίο δεν θα υπάρξει. Για να ακριβολογούμε, απλά θα σημειωθούν θερμοκρασίες κατά 3-5°C υψηλότερες σε σχέση με την εποχή, δηλαδή θα επικρατήσει μια ήπια ζέστη, λίγο πιο έντονη στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές που ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει στους 33-34°C (πχ: κυρίως σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αργολίδα, Βόρεια Κρήτη)» καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η εντυπωσιακή άφιξη του Νικόλαου Ντε Γκρες στη Λήμνο - Έφτασε με φουσκωτό ομάδας εθελοντών
Η παρουσία του Νικόλαου Ντε Γκρες και άλλων εθελοντών της αποστολής εντάσσεται σε συντονισμένες δράσεις που προσφέρουν υπηρεσίες και στήριξη στους κατοίκους ακριτικών περιοχών
Ο Νικόλαος Ντε Γκρες στη Λήμνο
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
9
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Το απειλητικό σημείωμα και το βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη του 89χρονου: «Είδα τον διάβολο, θα δείτε τι θα πάθετε»
Το σημείωμα που άφησε ο 89χρονος πριν ανοίξει πυρ σε Εφετείο και ΕΦΚΑ και τελικά συλληφθεί οπλισμένος στην Πάτρα - Ο ηλικιωμένος είχε λάβει άδεια οπλοφορίας το 2018
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
17