Ελλάδα

Καιρός: Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία – Τι προβλέπει για αύριο το meteo

Η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα ακόμη και τους 33 βαθμούς, κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα - Τα 30άρια επιμένουν και αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Άνοδο παρουσίασε η θερμοκρασία σήμερα, ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ιδίως της Κεντρικής Ελλάδας. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Τρίκαλα, όπου έφτασε τους 33,3 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι επόμενες υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, ήσαν στη Λιβαδειά (32,8), στη Λάρισα (32,4), στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (31,9) και στη Χάλκη Λάρισας (31,5).

WEB daily max temp

Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη και την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 32, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 30, και στην Κρήτη από 16 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
14 προσαγωγές στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI 42 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους λογιστές και δικηγόροι
Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που είναι πρόεδρος συνεταιρισμού και συνδικαλιστής
Αστυνομικοί
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη στη Νίκαια
Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η συνάντηση μεταξύ των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κώστα Χατζηδάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα
Αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε
«Το τελευταίο παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2017, αλλά ότι μέχρι εκείνη την περίοδο δεν είχε δημιουργηθεί η βάση, με την οποία μπορούσαμε να δούμε από πού προέρχεται το κάθε σπέρμα»
REUTERS
Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» ανιψιό και εργοδότη πριν συλληφθούν για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά το έγκλημα από πακιστανικά τηλέφωνα, οι απολογίες των 2 νεαρών, το βιντεοληπτικό υλικό οδήγησαν στα νέα εντάλματα
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα