Ελλάδα

Καιρός Πάσχα: Με βοριάδες έως 8 μποφόρ ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα – Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Μ. Παρασκευή

Με ισχυρούς βοριάδες ξεκίνησε ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (29.4.2024) από το πρωί επικρατούν ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να δυσκολέψουν τις θαλάσσιες μετακινήσεις. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, παρά τους ισχυρούς βοριάδες σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια στο Ιόνιο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι, ενώ αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στην Θράκη, στο Αιγαίο, σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Οι βροχές που αναμένονται τη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι γενικά περιορισμένες και ασθενείς και θα περιοριστούν στην Θράκη και το βόρειο τμήμα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια, στους 26 βαθμούς, και στα δυτικά, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 28 – 29. Σε παρόμοια επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα, 20 – 25 βαθμούς, τοπικά 26 στα Δωδεκάνησα. Ίσως η αισθητή θερμοκρασία στο Αιγαίο να είναι χαμηλότερη, λόγω των δυνατών ανέμων.

 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί σε μέτριες εντάσεις 3 – 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέει ένα πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα 6 – 7, τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 25 βαθμούς, στα ανατολικά έως 22, με πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους 6 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι.

Οι μετεωρολόγοι σημειώνουν πως ακόμα ο καιρός για την Κυριακή του Πάσχα δεν έχει «κλειδώσει», ωστόσο σημειώνουν πως γενικά θα είναι αίθριος, με εξαίρεση κάποιες περιοχές από το μεσημέρι και μετά όπου αναμένονται τοπικές βροχές. 

Η πορεία του καιρού από Windy:

 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30-04-2024

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στη Θράκη, ενώ το μεσημέρι – απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Λίγες τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2024

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με πιθανές τοπικές βροχές το πρωί στη βόρεια Κρήτη και βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα βορειοδυτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2024

Στα δυτικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι – απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν στα βόρεια σε νότιους 3 με 4 και στα νότια σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο reunion της κωμικής σειράς του MEGA - Τα τραγούδια της Ζουμπουλίας και της Θεοπούλας και η πάμπλουτη κληρονόμος Ντάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
39
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
46