Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Τσουχτερό κρύο στην Αθήνα με 7 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Κυριακής

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Τσουχτερό κρύο στην Αθήνα με 7 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Κυριακής
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Τσουχτερό αναμένεται να είναι το κρύο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 – 19 Νοεμβρίου, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό ότι η θερμοκρασία θα είναι μέχρι τους 5 και 7 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. 

Ακόμα πιο κρύος θα είναι ο καιρός στα Ιωάννινα, αφού το θερμόμετρο αναμένεται να… μηδενίσει το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον πίνακα που ανέβασε στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος κάνει λόγο για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το άκουσμα πιθανόν χιονοπτώσεων υποσκελίζει οποιαδήποτε άλλη είδηση ωστόσο η επικείμενη κακοκαιρία ειναι σημαντική για τους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να δημιουργήσουν μέχρι και τοπικές θύελλες και οι ριπές τους ίσως ξεπεράσουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

«Μεγάλη προσοχή κυρίως στα νησιά μας και σε όλες σχεδόν τις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής», αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλησπέρα! Αντιλαμβάνομαι ότι το άκουσμα πιθανόν χιονοπτώσεων υποσκελίζει οποιαδήποτε άλλη είδηση ωστόσο η επικείμενη κακοκαιρία ειναι σημαντική για τους ΑΝΕΜΟΥΣ και την πτώση της ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν πρέπει να επιδείξουμε το επόμενο 48ώρο στους βορειοδυτικούς ανέμους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα δημιουργήσουν τοπικές θύελλες. Οι ριπές τους ίσως ξεπεράσουν τα 100 Km/h!

Μεγάλη προσοχή κυρίως στα νησιά μας και σε όλες σχεδόν τις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι εντυπωσιακή (πάνω από 10 βαθμούς) ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα θερμοκρασίας νωρίς το πρωί σήμερα και την Κυριακή.

Με τι θερμοκρασία δηλαδή ξύπνησαν σήμερα και με τι θερμοκρασία θα ξυπνησουν την Κυριακή οι κάτοικοι σε 4 περιοχές:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις