Ελλάδα

Καιρός: Χιόνια και μέσα στις πόλεις φέρνει από την Κυριακή ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια

Η θερμοκρασία πρόκειται να σημειώσει κατακόρυφη πτώση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή (12.01.2025) με ψυχρή εισβολή και χιόνια ακόμα και μέσα στις πόλεις.

Η κακοκαιρία με την αλλαγή του καιρού θα επηρεάσει περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία πρόκειται να σημειώσει μεγάλη πτώση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις, εκτός από τα ορεινά χιόνια θα πέσουν και στα πεδινά.

Οι προγνώσεις δείχνουν ότι μετά τις 10 και 11 Ιανουαρίου θα έρθει αρκετό κρύο από τα Βαλκάνια. 

«Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτές οι ψυχρότερες αέριες μάζες να κατέβουν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. Αν συμβεί αυτό, γιατί όχι να μην έχουμε χιονοεκπλήξεις, ανάλογα πώς θα συνδυαστεί αυτό το κρύο», σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει από το Σάββατο, ωστόσο θα γίνει αρκετά αισθητή την Κυριακή με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Ο καιρός το Σάββατο (11.01.2025)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο, ενώ θα χιονίσει από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια ενώ θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια.

Ο καιρός την Κυριακή (12.01.2025) 

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειονανατολικοί άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μας ζήτησε του κόσμου τα λεφτά και αποδείχτηκε απατεώνας» λέει ο πατέρας του 33χρονου που αγνοείται στην Κρήτη
«Η μητέρα του μου μαξιλαροθήκη στην οποία βρήκα λίγο αίμα του 33χρονου, τον εντόπισα στην Κάτω Σούδα σε αυτοσχέδια σκηνή σαν τσαντίρι, τον είχα στα 5 μέτρα» λέει ο 54χρονος που συνελήφθη για απάτη
Ο 33χρονος γιατρός που εξαφανίστηκε στην Κρήτη
«Προσοχή στις βαριές λοιμώξεις στις γιορτές» λένε οι πνευμονολόγοι – Πόσο προστατεύει το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο
Η ταχεία διασπορά του στελέχους «Κ» στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του φετινού εμβολιασμού
Γρίπη
Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας για ΕΚΚΟΜΕΔ: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας να μην πάρει με κρατικά χρήματα, αυτό που κάποτε «αγόραζε» με αίμα
«Εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας, στο ενδεχόμενο να δοθεί βήμα στους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, οι οποίοι επί δεκαετίες επέβαλαν τη φωνή τους στον δημόσιο λόγο με το αίμα των ανθρώπων μας»
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας