Ελλάδα

Κακοκαιρία «Elias»: 1.532 κλήσεις στην Πυροσβεστική και 272 απεγκλωβισμοί

Συνολικά 1.532 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από την Τετάρτη (27.09.2023) έως και σήμερα στις 7 το πρωί, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Στην Μαγνησία η Πυροσβεστική έχει λάβει 1.200 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίας, έχουν πραγματοποιηθεί 19 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 257 άτομα.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 173 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 72 αντλήσεις υδάτων, 25 κοπές δέντρων και 9 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 77 κλήσεις, εκ των οποίων 29 για αντλήσεις υδάτων, τρεις για κοπές δέντρων και δύο για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από χθες έως σήμερα, έλαβε 15 κλήσεις εκ των οποίων 12 για αντλήσεις υδάτων και 4 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Αττικής από χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 70 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 49 αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων και τέσσερις μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 10.495 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.768 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.577 άτομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα μηνύματα που έστελνε ο γυμνασιάρχης από την Σάμο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων - «Οι γάμπες σου είναι όμορφες»
Μαθητής κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης του έταξε χαρτζιλίκι πριν ζητήσει να του κάνει μασάζ στα πόδια - «Μου είπε ότι θα μου κάνει δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια και ταξίδι με το σκάφος του»
Άνδρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 30
Φωτιές σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Φωκίδα και Βόνιτσα: Απανωτά μηνύματα 112 – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή μέρα καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και ήδη από το πρωί η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα
Φωτιά στη Ζάκυνθο
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά