Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πάνω από 6 εκατομμύρια στρέμματα καλύφθηκαν με χιόνι σε Αττική – Βοιωτία – Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία Ελπίδα άφησε πίσω πάνω από περισσότερα από 6 εκατομμύρια στρέμματα είναι οι καλυμμένες από χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Όπως αναφέρει το meteo οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν την Τετάρτη 26/01 στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας έδωσαν τη δυνατότητα στους περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στην εικόνα που ακολουθεί και ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 26/01 από το όργανο MODIS του Αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua φαίνονται με έντονες γαλάζιες αποχρώσεις οι χιονοκαλυμμένες περιοχές ενώ λευκά εμφανίζονται τα νέφη.

Όπως υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών το μεσημέρι της Τετάρτης 26/01 ξεπερνά τα 6.000.000 στρέμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Παλλήνη - Νεκρός άνδρας με ταϊράπ στον λαιμό του, «το πρωί το πτώμα δεν ήταν εκεί» λέει κάτοικος της περιοχής
Το γεγονός ότι τα δεματικά ήταν δεμένα με τις άκρες τους σε αντίθετες κατευθύνσεις, ωθεί τις Αρχές να καταλήξουν σχεδόν στο σενάριο ότι πρόκειται για αυτοκτονία
Άνδρας βρέθηκε νεκρός με ταϊράπ γύρω από τον λαιμό του στην Παλλήνη