Ελλάδα

Κακοκαιρία: Σε «μάχη» τα νησιά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Δρόμοι και σοκάκια έγιναν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια

Λήμνος, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Σάμος και Πάρος είναι κάποια από τα νησιά που έχουν «πνιγεί» από την κακοκαιρία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει την χώρα τις τελευταίες ώρες δεν περιορίστηκε μόνο στις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και σε νησιά. Οι ανησυχίες παραμένουν καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν μέχρι το βράδυ.

Συγκεκριμένα πολλές καταστροφές έχουν καταγραφεί νησιά όπως η Λήμνος, η Σαντορίνη, η Σάμος, η Κεφαλονιά και η Πάρος, εξαιτίας της κακοκαιρίας, με δρόμους, σοκάκια και παραλιακά σημεία να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Λήμνος

Στη Μύρινα και στη Νέα Μάδυτο της Λήμνου, ο δρόμος έγινε για ακόμη μία φορά ένα με τη θάλασσα, με τα νερά να καλύπτουν την άσφαλτο και να δυσχεραίνουν τη διέλευση οχημάτων και πεζών. Μάλιστα, τουλάχιστον τέσσερα σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα από τα νερά της βροχής και έχουν πλημμυρίσει.

Ανάλογη, και σε αρκετά σημεία χειρότερη, είναι η εικόνα στα Καραμανλίδικα, όπου ο δρόμος πλημμύρισε, με το νερό να φτάνει μέχρι και να καλύπτει τα λάστιχα των αυτοκινήτων, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την κυκλοφορία.

Προβλήματα καταγράφονται και στην παραλία Πλατύ, όπου η περιοχή πλημμύρισε και στο διάβα του το νερό παρέσυρε ακόμη και κάδους απορριμμάτων. Ακόμα πλημμύρισε και πάλι η Λεωφόρος Δημοκρατίας στη Μύρινα, στο ύψος του Επαρχείου, με τα νερά να συσσωρεύονται στο οδόστρωμα και την κυκλοφορία να γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία.

Επίσης το ποτάμι του Ράγκαβα κατέβασε με ορμή μεγάλες ποσότητες χωμάτων και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα η θάλασσα να αλλάξει χρώμα και να γίνει καφέ μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Σαντορίνη

Το νησί της Σαντορίνης έχει έρθει αντιμέτωπο με μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα με τους δρόμους να έχουν γεμίσει ορμητικά νερά, δημιουργώντας επικίνδυνα ποτάμια.

Χείμαρροι παρέσυραν οτι βρέθηκε στο πέρασμά τους, ενώ αρκετοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι εξαιτίας και των φερτών υλικών που παρασύρθηκαν. Τα πιο έντονα φαινόμενα καταγράφηκαν στα χωριά Εμπορεία, Μεγαλοχώρι, Μεσαριά και στον Πύργο.

Ευτυχώς, πέρα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, δεν έχουν καταγραφεί μεγαλύτερα προβλήματα ούτε στη Σαντορίνη ούτε στα γειτονικά νησιά.

Σάμος

Και η Σάμος ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα.

Οι σφοδροί άνεμοι και η χαμηλή ορατότητα έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές συνδέσεις, με πτήσεις να επιστρέφουν στην Αθήνα λόγω αδυναμίας προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Κεφαλονιά

Ένα εντυπωσιακό και επικίνδυνο φαινόμενο καταγράφθηκε στην Κεφαλονιά με ένα υδροστρόβιλο να εντοπίζεται στα ανοιχτά του νησιού.

Το φαινόμενο συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και έντονη θαλασσοταραχή στην ευρύτερη περιοχή.

Πάρος

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν και στη Πάρο με τα ιστορικά σοκάκια να έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες, με το νησί να συγκαταλέγεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σκοποβολή, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του 21χρονου Νικήτα και η βιντεοκλήση που κατέγραψε τον θάνατό του
Το τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2023 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του Νικήτα, που τρία χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του αδελφικού του φίλου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο
Greek Mafia: Τον μισό ποινικό κώδικα αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του βαρυποινίτη
Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος έγκλειστοι ποινικού για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον ανακριτή
Συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη
Δολοφονία στο Ηράκλειο: Οι τραγικές συμπτώσεις, το διπλό χτύπημα της μοίρας και ο κοινός τάφος του Γιώργου και του Χάρη
Ο 22χρονος ανιψιός του 54χρονου δολοφόνου είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2016 ενώ και ο γιος του σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2023 με οδηγό του αυτοκινήτου τον 21χρονο Νικήτα
Δολοφονία στο Ηράκλειο