Καπραβέλος για κορονοϊό: Κρίσιμος μήνας ο Ιανουάριος για την πανδημία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της ΘΕσσαλονίκης, μερικές από τις αιτίες που κατέστησαν ανεξέλεγκτη την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ήταν η λειτουργία του Πανεπιστημίου, η αγορά αλλά και η απουσία τεστ ανίχνευσης.

Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις που έκαναν οι επιστήμονες τον Οκτώβριο, ειδικά για το ιϊκό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, και γι’ αυτό φτάσαμε στην έξαρση των θυμάτων το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Αν παίρναμε μέτρα τον Οκτώβριο η ορμή της πανδημίας θα ήταν υπό έλεγχο, πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος και επισήμανε ότι μερικές από τις αιτίες που κατέστησαν ανεξέλεγκτη την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ήταν η λειτουργία του Πανεπιστημίου, η αγορά, η διατήρηση των συνόρων ανοιχτών αλλά και η απουσία τεστ ανίχνευσης.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ο κύκλος του ιού θα κλείσει τον Μάρτιο και μέχρι τότε πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα με κλείσιμο της αγοράς και των σχολείων.

Μόλις χθες, ο κ. Καπραβέλος, σε συνέντευξή σου σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, γνωσγτοποίησε την εκτίμησή του ότι «έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (7/1) στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος. Σημείωσε δε ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο από τα περιστατικά κορονοϊού.

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας… Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Εξήγησε επίσης ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ. «Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Δείκτης θετικότητας στα «κόκκινα» ξανά – «Αν δεν πέσει, να κλείσει η χώρα»

Δείκτης θετικότητας στα «κόκκινα» ξανά – «Αν δεν πέσει, να κλείσει η χώρα»

«Χειμαρρώδης» ο καθηγητής Σαρηγιάννης μετά την επιδημιολογική εικόνα του 24ώρου. Η «βόμβα» για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φλεβάρη, η εικόνα που τον έκανε «να τραβάει τα μαλλιά του», ο τουρισμός και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.
Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική από μάρτυρες και κατηγορούμενους

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική από μάρτυρες και κατηγορούμενους

Συνεχίζονται οι καταθέσεις και οι απολογίες ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, Αθανάσιου Μαρνέρη, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους ... Διαβάστε περισσότερα
Ανήλικοι «μαχαιροβγάλτες» στην Αργυρούπολη: Για λίγα χιλιοστά η λεπίδα δεν βρήκε την καρωτίδα 17χρονου

Ανήλικοι «μαχαιροβγάλτες» στην Αργυρούπολη: Για λίγα χιλιοστά η λεπίδα δεν βρήκε την καρωτίδα 17χρονου

Τον τρόμο και τον πανικό στην Αργυρούπολη σκόρπισε μια συμμορία 30 ανήλικων, από την Γλυφάδα. Τρεις από τους ανήλικους δράστες βρίσκονται ήδη στα χέρια της ... Διαβάστε περισσότερα
Ψώνια με χρονόμετρο και μια φορά τη μέρα –  Ιδού όλο το σχέδιο (video)

Ψώνια με χρονόμετρο και μια φορά τη μέρα – Ιδού όλο το σχέδιο (video)

Είτε μέσα από το e-katanalotis, είτε ακόμη και με το... παραδοσιακό SMS «2» στο 13033. Πώς θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τα ψώνια μας. Πώς θα κλείσει το «παράθυρο» για... ανανέωση χρόνου. Πόσο χρόνο θα έχουμε. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις εικόνες συνωστισμού.