Ελλάδα

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Στο ισόγειο του Εφετείου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δ4 θα διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Κι αυτό καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη, λόγω των πολλών συλλήψεων και κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλη αίθουσα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί 26 κατηγορούμενοι.

Έτσι, κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων. Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει παραχωρηθεί για αυτή τη δίκη για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της 12χρονης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ChatGPT στα χέρια μαθητών και καθηγητών – Πιλοτική εφαρμογή σε 20 σχολεία της χώρας
«Θέλουμε, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη με υπευθυνότητα, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη» τονίζει η Σοφία Ζαχαράκη
Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ
Δύο κύματα κακοκαιρίας προ των πυλών με αρχή το βράδυ της Κυριακής – Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Το κύριο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονες και τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις
Ανθρωπος κρατά ομπρέλα