Ελλάδα

Κομμένες οι μετεγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους μισούς!

Το 55% όσων έκαναν αίτηση “κόπηκε” λιγότεροι από τους μισούς που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής τελικά δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη σχολή καθώς το πλαφόν και τα μόρια “έκοψαν” θέσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας λόγω του πλαφόν του 15% αλλά και των μορίων από τις 9.930 αιτήσεις έγιναν δεκτές μόλις 4.534, οι υπόλοιποι 5.396 φοιτητές έχασαν το δικαίωμα μετεγγραφής.

Μόνο έξι τμήματα δεν είχαν περιορισμό στις μετεγγραφές, όμως οι αιτήσεις κινήθηκαν αλλού με αποτέλεσμα οι σχολές λόγω του πλαφόν να μην μπορέσουν να δεχθούν τον όγκο των φοιτητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 2.100, ενώ για τα ιδρύματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις ήταν περίπου 2.900.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 19χρονος και ο 21χρονος «χτυπούν» κατάστημα στο Χαϊδάρι - Βίντεο από την εγκληματική τους δράση
Οι δύο νεαροί το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν από υπάλληλο με την απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού χρηματικό ποσό
Συμμορία με ληστείες σε καταστήματα εστίασης στη Δυτική Αττική
Βιολάντα: Θρηνούμε 5 δικούς μας ανθρώπους, άμεση οικονομική βοήθεια στις οικογένειες – «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας»
Όλα τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία - «Στεκόμαστε δίπλα τους με διακριτικότητα και έμπρακτη στήριξη»
εργοστάσιο Βιολάντα 17
Γιώργος Καρατζαφέρης για τον θάνατο του Σπύρου Καρατζαφέρη: «Αν δεν ήταν ο αδελφός μου, δεν θα γινόμουν αυτό που έγινα»
«Του χρωστάω μεγάλος μέρος της καρδιάς μου. Ήταν ασυμβίβαστος, για αυτό έκανε πολλούς εχθρούς και για αυτό κατάφερε αυτά που κατάφερε», σχολίασε συγκινημένος
Γιώργος Καρατζαφέρης