Δευτέρα, 22 Απρ.
21oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Δέρβος: Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων βάζει 6 εκατομμύρια νέους στη μεγαλύτερη παρέα της Ευρώπης

Κωνσταντίνος Δέρβος: Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων βάζει 6 εκατομμύρια νέους στη μεγαλύτερη παρέα της Ευρώπης

Για τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σε πάνω από 6 εκατομμύρια νέους στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, μας μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Δέρβος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Με μόλις 10€ το χρόνο ο κάθε νέος μπορεί να μπει στη μεγαλύτερη παρέα της Ευρώπης και να απολαύσει εκπτώσεις και προνόμια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ακόμα 35 χώρες!

Τί είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και τι ακριβώς προσφέρει;

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα που μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι 13-30 ετών, κοστίζει 10€, ισχύει για ένα χρόνο και μπορούν να την ανανεώνουν κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών.

Απλά επιδεικνύοντας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, κερδίζουν σημαντικές εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ακόμα 35 χώρες του εξωτερικού.

Πού μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και ποιο είναι το ποσοστό έκπτωσης που κερδίζουν;

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρω τον τομέα της εκπαίδευσης: συνεργαζόμαστε με ελληνικά πανεπιστήμια που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις σε προγράμματα e-learning. Επίσης, έχουμε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας, καθώς και πληθώρα επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού. Αξίζει επίσης να αναφερθούν οι συνεργασίες με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΑΣΘ αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις, καθώς και ο τομέας της υγείας, με τη συμβολή μεγάλων ιατρικών ομίλων.

Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο δίκτυό μας φτάνουν τις 150. Το ποσοστό της έκπτωσης ποικίλλει ανά επιχείρηση και κυμαίνεται από 10%-60%.

Ο πλήρης κατάλογος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας. Επίσης υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, την οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του δωρεάν και να εντοπίσει στον χάρτη τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά του.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορεί να αξιοποιηθεί και εκτός Ελλάδας;

Ακριβώς. Η κάρτα ισχύει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 35 χώρες της Ευρώπης, όπου προσφέρονται χιλιάδες εκπτώσεις. Στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα https://www.eyca.org/ μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις εκπτώσεις που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες.

Πώς μπορεί κάποιος να την αποκτήσει;

H μόνη προϋπόθεση για να την αποκτήσει κανείς είναι να είναι 13-30 ετών. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Είτε συμπληρώνοντας μια online αίτηση στην ιστοσελίδα μας https://europeanyouthcard.gr/ όπου ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει άμεσα την κάρτα στη διεύθυνσή του, είτε με μία επίσκεψη στα γραφεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να την παραλάβει επί τόπου.

Επιπλέον, με μία εξίσου απλή online διαδικασία μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορεί κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης να ενταχθεί δωρεάν στο δίκτυο συνεργατών μας, να προσφέρει ένα ποσοστό έκπτωσης και να προβληθεί μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας.

Ποιος είναι ο στόχος σας μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό European Youth Card Association και σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης.

Σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους ένα εργαλείο που θα τους ενισχύει και τους αναπτύσσει ουσιαστικά. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός, ώστε η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων να εξελιχθεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο νεανικό κοινό, να προσφέρει μειωμένες τιμές σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες και αγαθά και παράλληλα να προάγει την κινητικότητα, την ενεργό συμμετοχή και την αυτονόμηση των νέων.

Αυτό είναι άλλωστε και το κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων «Ζήσε περισσότερα… ξόδεψε λιγότερα!».

*Ο Κωνσταντίνος Δέρβος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Γεννήθηκε στο Παγκράτι. Σπούδασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στα Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα από το Kingston University of London. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τεχνικά γραφεία, στον τομέα των μελετών και παράλληλα ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση. Συνέχισε την επαγγελματική του πορεία ως εργαστηριακός συνεργάτης σε τριτοβάθμιο τεχνολογικό ίδρυμα, με αντικείμενο την πληροφορική και τις γλώσσες προγραμματισμού και ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.. Τον Οκτώβριο του 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Επανίδρυσης, ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Είναι υπότροφος του International Visitor Leadership (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις