Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: 34 εισαγόμενα κρούσματα με 16 σε δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας στον Πειραιά

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Έτσι κατανέμονται τα 65 νέα κρούσματα που “γέννησε” ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα. Στον Πειραιά παραμένει αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο στο οποίο εντοπίστηκαν 16 εργαζόμενοι (8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι) θετικοί στον φονικό ιό. Πόσα τα νέα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει ήδη την σχετική ανακοίνωση για τα 65 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών και πλέον στο “φως” της δημοσιότητας δίνεται η λίστα των περιοχών στις οποίες εντοπίστηκε ο κορονοϊός.

Για το πόσα “εγχώρια” κρούσματα… γέννησε ο κορονοϊός, πόσα ήρθαν από το εξωτερικό και πού συγκεκριμένα καταγράφονται στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης, 30.07.2020, στην οποία έδωσε “λευκή επιταγή” στους ειδικούς για τυχόν αυστηρότερα μέτρα!

Click4more: Θρήνος στη Φλώρινα: Πέθανε ο μαθητής που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, αναφέρεται πως υπάρχουν συνολικά 34 εισαγόμενα κρούσματα. 17 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, ενώ 17 ακόμη εισαγόμενα αφορούν σε ανθρώπους που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Οι 16 από αυτούς είναι εργαζόμενοι σε δεξαμενόπλοιο που αυτή την ώρα βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Τι γνωρίζουμε για το πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας. Από τα συνολικά 25 άτομα του πληρώματος, τα 16 βρέθηκαν θετικά στον ιό και συγκεκριμένα πρόκειται για 8 Ινδούς και 8 Φιλιππινέζους.

Το δεξαμενόπλοιο με τα 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Εντός… των τειχών

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 31 εγχώρια κρούσματα με την Αττική να κατέχει ξανά τα πρωτεία με 11 νέες περιπτώσεις κορονοϊού.

Επτά νέα κρούσματα υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, από τρία σε Καβάλα και Κέρκυρα και από δύο σε Αχαΐα και Ξάνθη.

Τέλος, σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία εντοπίστηκε από ένα νέο κρούσμα.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

– δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
– έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 65, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4401 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 203 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 7 (85.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 4401 κρουσμάτων, 1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Διαβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις